Omgeving
Het Missiehuis vormt de poort tussen het landelijke en het stedelijke gebied binnen Hoorn. Direct aan de uitvalsweg naar de snelweg A7 maar vlakbij het oergezellige stadscentrum met de haven, waar de allure van de rijke geschiedenis nog steeds zichtbaar is. Dit is cultuur, dit is de rijke geschiedenis van kooplui en zeevaarders. Van verre reizen en het gevecht tegen het water van de Zuiderzee. De vele gerestaureerde gebouwen, zoals de Hoofdtoren, de Oosterpoort, de Waag, de VOC pakhuizen en het plein de Roode Steen getuigen van de Gouden Eeuw, toen Hoorn nog de trotse hoofdstad van Noordelijk Holland was. Hier zijn de gezellige winkelstraten, de vele restaurants, dito terrasjes en diverse musea.

Dit fraaie stadscentrum met de prachtig aan het water gelegen schouwburg Het Park ligt op slechts vijf minuten fietsen van het Missiehuis.
De dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, verswinkels, speciaalzaken en (para-)medische voorzieningen zijn volop in de nabijheid van het Missiehuis. Ditzelfde geldt voor school, sport en spel.
 
Bereikbaarheid
Nadat het IJsselmeer werd ingedamd en sinds de Markermeer de kalmte van het Hoornsche Hop bewaakt, vormt het water van de voormalige Zuiderzee vooral ontspanning en plezier. De dijk van Enkhuizen naar Lelystad heeft gezorgd voor een snelverbinding tussen West-Friesland en Centraal-Nederland. De Westfrisiaweg naar Enkhuizen zal de route nog aanmerkelijk bekorten.

Amsterdam (20 autominuten), Alkmaar (klein halfuurtje) en Zaanstad (nog geen kwartier) liggen aangenaam dichtbij. Treinreizigers lopen in een kwartier naar het adembenemende NS station uit 1883 en vinden daar directe en snelle verbinding met alle omringende plaatsen, zoals Heerhugowaard, Enkhuizen en Purmerend.

'Elke plek ademt geschiedenis en biedt mogelijkheden voor een mooie toekomst.'

Ook wonen in deze groene buitenkans?

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. De verstrekte informatie kan niet aangemerkt worden als een aanbod en is ook niet bedoeld als vervanging van deskundig persoonlijk advies. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik dat u maakt van de informatie die u aantreft. De Nijs heeft deze website zorgvuldig samengesteld. De Nijs garandeert niet dat de website altijd foutloos functioneert. Dit geldt ook voor de inhoud van de verstrekte informatie. De Nijs is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. De Nijs is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de informatie van derden die beschikbaar is via “links” op de website. De Nijs is eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten en databankrechten van deze en andere website(s) van De Nijs. Bezoekers zijn gerechtigd tot het online bekijken van de aangeboden informatie en het gebruik van de aangeboden functionaliteiten. Het is zonder voorafgaande toestemming van De Nijs niet toegestaan de inhoud of een functionaliteit over te nemen, te vermenigvuldigen of op andere wijze kenbaar te maken. Informatie die u rechtstreeks per e-mail verzendt of die u via deze website naar De Nijs stuurt is niet beveiligd. Verzending geschiedt dan ook op eigen risico.